Pluto, EU ja USA – Erkki Lehtiranta

Pluto, EU ja USA

Mundaaniastrologi soveltaa astrologiaa maailman asioihin ja tapahtumiin, mm. politiikkaan, kulttuuriin, taloustrendeihin ja jopa luonnonmullistuksiin. Mundus on latinaa ja tarkoittaa maailmaa. Voimme ehkä puhua maailmanastrologiasta yksilöastrologian sijaan.
Kyseessä on ehkä vanhin tai ainakin yksi vanhimmista astrologisista traditioista. Muinaisina aikoina planeettoihin liittyviä tekijöitä käytettiin hyväksi esimerkiksi sotaan lähdön ja kruunajaisten yhteydessä. Myös esimerkiksi komeetat ja pimennykset kuuluivat mukaan kuvaan.
Mitä modernilla mundaaniastrologialla voidaan sitten saada selville? Voidaanko esimerkiksi kansakunnan kohtalo nähdä sen syntymäkartalta? Mielestäni ei, yhtä vähän kuin ihmisen kohtalo näkyy pelkästään hänen syntymäkartaltaan.
Mutta esimerkiksi jonkin valtion syntymäkartta kertoo kyllä kansan vaiheista, haasteista, luonteesta ja mahdollisuuksista. Kartta antaa siis suuntaviivoja ja tietoa tärkeistä ajoituksista samoin kuin vaaleista jne. Transiitteja, progressioita ja vastaavia astrologista dynamiikkaa tutkivia metodeja voidaan hyvin käyttää mundaaniastrologiassa. Myös merkkisiirtymät kannattaa ottaa huomioon, ja tässä meillä onkin ollut todellinen juhlapöydän kattaus, kun kaikki kaukaiset planeetat Uranuksesta Plutoon ovat vaihtaneet viime vuosien aikana merkkejä.
Prosessin aloitti piskuinen, mutta sitäkin voimakkaampi kääpiöplaneetta Pluto vuosien 2007-2008 taitteessa, kun se siirtyi Jousimiehestä Kauriin merkkiin. Kauris hallitsee klassisesti muun muassa rakenteita, ja planetaariset rakenteet ovat suorastaan järisseet siitä lähtien. Eikä prosessi näytä mitenkään hiljentyneen, päinvastoin. Otetaan tästä pari hyvin ajankohtaista esimerkkiä.
Mitä EU edellä…
EU:n syntymäkarttana pidetään mundaaniastrologian piirissä EEC:n karttaa (1.1.1958 klo 00:00 CET, Bryssel, Belgia). Parhaillaan Pluto on transitoimassa EU:n kartan Aurinkoa, mikä on järisyttävä ylimeno. Vaikka tarkka ylitys on vasta ensi vuoden alussa, turbulenssi on noussut esiin jo aikapäiviä sitten – niin kuin Pluton kontakteissa ylipäänsäkin. Pluton perääntyvä jakso päättyy tällä erää 18.9.2012.
Mundaanisti Pluton katsotaan hallitsevan muun muassa taloudellista tai poliittista voimaa, klikkejä, oligargioita, suurta bisnestä ja ydinenergiaa. Niin kuin on helppo nähdä, ainakin kaksi ensimmäistä Pluto-teemaa ovat tapetilla ja vielä hyvin raskailla äänenpainoilla. Lisäksi Neptunus on parhaillaan tarkassa oppositiossa EU:n Plutoon, mikä on hyvin voinut tuoda mukaan kaikenlaisia sekaannuksia ja harhakäsityksiäkin. Neptunushan liittyy alemmassa oktaavissaan väkevästi juuri illuusioihin, (itse)petokseen ja eskapismiin eli todellisuuspakoisuuteen.
EU:n juoksun päättymisestä ovat monet tahot esittäneet vakaita näkemyksiään, ja korttia on vilauteltu politiikassa varsin tiuhasti. Talousyhteisön päättyminen on joidenkin toivelistojen kärjessä. Mutta, mutta… Niin kuin kirjoitin edellä, astrologian keinoin ei ole mahdollista nähdä VARMASTI, miten asiat kääntyvät, kun kyseessä on kollektiivinen, monikansallinen toimija. Paljon on kyse esimerkiksi yhteisestä tahdosta muuttaa rakenteita ja hioa kansallisia agendoja ja intressejä yhteisen hyvän suuntaan. Tällä hetkellä esimerkiksi eteläisten ja pohjoisten jäsenvaltioiden jännitteet ovat nousseet merkittävästi esille, ei vähiten Suomen kantojen takia.
Näyttää joka tapauksessa varmalta, että kun tämä transiitti on ohitse ja pöly sen tiimoilta on hieman laskeutunut, EU on kokenut melkoisen uudestisyntymisen – joka kuuluu jälleen Pluton teemoihin. Pluto nimittäin muuttaa jollain perustavalla tavalla kaiken, minkä se kohtaa niin yksilön kuin kollektiivinkin kartalla.
…sitä USA perässä!
Yhdysvaltojen syntymäkartalla (4.7.1776 klo 17:12 LMT, Philadelphia, Pennsylvania) Pluto on hiljattain tehnyt kirpeät oppositiot niin Venukseen kuin Jupiteriinkin, noihin USA:n hyvinvoinnin ja vaurauden astrologisiin tukipilareihin. Kuitenkin vielä järeämpää on tulossa, kun Kauriissa kulkeva Pluto alkaa hiljalleen olla oppositiossa maan Rapu-Aurinkoon. Vaikka tarkka oppositio ajoittuu vasta vuoden 2014 puolelle, on maistiaisia luvassa jo viimeistään tulevan vuoden aikana.
USA:n talouskone on yskinyt jo pitkään, ja nyt jääkin nähtäväksi, millaiset ovat Pluton esittämät syvät ja peruuttamattomat muutokset Yhdysvaltojen rakenteissa, kun kääpiöplaneetan oppositio osuu vitaliteetin, lämmön, valon ja energian ytimeen. Prosessia voimistaa vielä edistetyn Uranuksen aktivoituva neliöaspekti valtion syntymäkartan Aurinkoon. Muutoksiin voi tämän indikaattorin mukaan liittyä melkoista yllätyksellisyyttäkin. Myös USA voi käydä läpi eräänlaisen feenikslintu-efektin, jossa vanhaa ja aikansa elänyttä jää monin tavoin taakse.
On hyvä muistaa, että Rapu-Kauris –akseli, johon Pluto luo tulevien kuukausien aikana painetta USA:n kartalla, on eräänlainen konservatiivisuuden linnake, jota nyt järisytellään.
Yhdysvaltain 57. presidentinvaalit tämän vuoden marraskuussa ovat tärkeä tekijä maan tulevaisuuden suhteen. Mikä mielenkiintoisinta, molemmilla pääehdokkailla (Barack Obama, 4.8.1961 klo 19:24 AHST, Honolulu, Havaiji; Mitt Romney, 12.3.1947 klo 09:51 EST, Detroit, Michigan) on menossa tämän vuoden aikana Saturnuksen seitsenvuotissyklin päättyminen ja uuden sellaisen alkaminen. Tässäkin valossa mukana on historian siipien havinaa.
Joku voisi sanoa, rocklyriikkaa mukaellen, You Ain’t Seen Nothing yet!
Lue lisää Erkki Lehtirannasta.

Julkaissut suomenammattiastrologit

Suomen Ammattiastrologit ry on suomalaisten ammattiastrologien perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tiedottaa astrologiasta yleisölle ja medialle. Yhdistyksen jäsenet antavat laadukasta astrologista palvelua asiakkailleen. Suomen Ammattiastrologit ry on ammattiastrologien etujärjestö, joka haluaa parantaa astrologien toimintaedellytyksiä Suomessa. Kollegojen kanssa voi keskustella luottamuksella ammatinharjoittamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: