Kriittinen 29-aste – Tarja Karlsson

Astrologian kriittinen 29 – aste, kosminen vasara vai runsaudensarvi?
Kriittinen 29aste on aihe jota olen saanut tutkia muutamia vuosia. Tein tiiviin parivuotisen tutkielman aiheen parissa ja sen jälkeen aihe jäi työpöydän laatikkoon vielä toiseksi pariksi vuodeksi jolloin sain mahdollisuuden kerätä lisä havaintoja astrologisesta erikoisaiheestani. Erikoisaihe siksi, että aihepiiristä on meillä ja maailmalla varsin vähän kirjallista tietoutta. Nimi kriittinen aste kuvaa nimensä mukaista kyseenalaista, epävakaata ja uudelleen arvioitavaa tilaa. Kuitenkin kriittinen 29 aste kohtaa meitä jokaista muutamia kertoja elämässä joka selviää progressiokartoilta.

Toinen ja varsinainen kriittisen 29 asteen elämänläksyn taiteilijaryhmä ovat henkilöt joilla on omalla syntymäkartallaan jokin planeetta, piste tai akseli tässä asteessa. Tämä kartan alue aktivoituu useita kertoja elämässä ja asteen suurimmat uuteen elämän vaiheeseen puristavat kokemukset tulevat taivaan hitaimmilta liikkujilta, kuten myös progressioiden kautta. Tästä on saatu maistiaisia kuluneen vuoden aikana kun transitoiva Saturnus tuli haastamaan elämän suunnan ja rakenteen muutostarpeilla. Asiat alkoivat itää jo kevät talvella 2012 ja aikakone alkoi näyttää tuotoksensa lokakuulle saavuttaessa ja jos jotain jäi vielä epäselväksi, niin loputkin asiat selvisivät sen jälkeen myöhäissyksylle saavuttaessa. Tuolloin transitoiva Saturnus sahaili Vaa´an 29 asteessa ja ajalla oli taipumus nostaa esiin parisuhteeseen, kumppanuuteen ja yhteistyöhön liittyviä asioita punnittavaksi. Voimakkaimmin vuosi tuntui johtavien merkkien omistajilla oinailla, ravuilla ja kauriilla, mutta Isä Ajan tarkkaileva ja vaativa silmä kosketti 29-asteen omistaja lapsosiaan ja hyppyä uutta tuntematonta päin oli tehtävä.
Kriittinen aste
Asteen ollessa aktiivinen ajalla on taipumus tuoda muassaan henkilön tai kokemuksen joka on kohdattava ja jota ei voi paeta, välttää tai hylätä. Aktiivina aste tuntuu vaatimuksena ylittää kynnys kohti tuntematonta ja olotilaan josta meillä ei ole vielä kokemusta. Tuntuu että edessä on tilanne mitä ei voi enää venyttää. Aikaraja tuntuu lähestyvän nopeasti, meidän on ryhdyttävä tarvittaviin toimiin, ja teemme pakottavat siirtomme. Tämän rohkeuden osoituksen myötä siirrymme seuraavalle tasolle henkilökohtaisessa kehityksessämme. Aiheeseen liittyy astrologinen Neptunus / Kalat mauste – ja sen alasävel, joka on epävarman, sekavan, hajoavan tai huteran laatuista energiaa, kuin hetki ennen astumista kynnyksen yli. Tämä epämukavuus tuntuu asteen aktivoitumisen aikaan ja se panee lopulta toimiin. Uusia, luovia ja joskus outojakin tapoja tarvitaan, että tilanne voi korjaantua ja että elämä saadaan taas tasapainoon. Siispä kekseliäisyydelle on kysyntää.
Progressiokartoilla
Kuten jo kerroin, niin kriittinen 29 aste kohtaa meitä jokaista muutamia kertoja elämässä. Mitä nämä poikkeukselliset vuodet ovat selviävät henkilökohtaisilta edistys- eli progressiokartoilta. Silloin vuoden teemana ovat suunnan tarkistus ja oman elämän kasvukysymykset. Aika muhittaa meitä ensin paineissa kehittäen ponnistelutahtoa ja ottamaan suurempaa vastuuta omasta elämästä, jonka prosessin jälkeen siirrytään uuteen elämän vaiheeseen.
Syntymäkartalla
Jos peilataan asiaa karma-astrologian näkökulmasta, niin kriittinen 29-aste on laiskanläksy entisestä elämästä joka on nyt tullut saatettavaksi valmiiksi.
Sen parissa on paljon tekemistä, elämä on saatava toimimaan, mukaan voi liittyä asioiden osa epäonnistumisia, häiriöitä, palasen puuttumisia, vastuun ottamista, työteliäisyyttä ja ponnisteluja omien elämänläksyjen suhteen. Kartan kriittinen kohta pitää huolen, että katse kiinnittyy tähän elämän alueeseemme, joka on toistuvasti käymistilassa ja yksi elämän suurtyömaa. Aste ei estä menestystä, mutta usein se vaatii suurponnisteluja läpimurtojen eteen tosin joskus se voi tuoda yllättävän pikavoiton!

Hyvin usein kyseessä on hyppy uutta ja tuntematonta päin, kohti sellaista jonka lopputuloksesta tai onnistumisesta meillä ei ole mitään tietoa. Asiaan liittyy usein peräänantamaton taistelu haastetta ja sen haittatekijöitä vastaan joka voi auttaa olosuhteiden korjaantumista. Mutta silloin mukana on suuri määrä rohkeutta ja halu hoitaa haaste kunnolla, koska kokemusten kasvattaessa ei haluta kohdata asiaa enää uudestaan. Aste voi toimia yhdessä sisäisen muutoksenhalun seurauksena pehmeämmin ja taas aihetta paeten ja sen seurauksena kipeämmin.

Kriittinen29 aste varmistaa, että teemme sen mitä meiltä ajassa vaaditaan, vaikka asia tuntuu epämukavalta ja vastustamme sitä. Asteen kohtaamisen esteenä voi olla monia syitä, kuten pelko, itseluottamuksen puute tai haasteen suuruus. Jos kieltäydymme hyppäämästä kynnyksen ylitse, asia palaa takaisin ja saamme uuden tilaisuuden yrittää. Asteen pääteemaa on vastuu ja suurempi vastuun ottaminen osoittimemme mukaisesta asiasta tai elämänalueesta! Monet ovat joutuneet ottamaan vastuuta jo hyvin varhain nuorella iällä. Aste herkistää mieltä ja -henkinen kutsu muodostuu tärkeäksi. Aste panee kohtaamaan itselle suuria asioita, joiden kanssa ollaan yksin ja oma pienuus panee etsimään elämän tarkoitusta ja suurempaa kaikkiyhteyttä.
Hetken kartalla
Jos haluamme suunnitella sopivaa ajankohtaa tärkeälle tapahtumalle tai katsotaan jonkin tapahtuman aloituskarttaa, niin näillä kartoilla kriittisillä asteilla voi olla suursanottavaa ja varsinkin jokaiselle syntymäkartan 29 asteen omistajalle. Nopeimmista muuttujista Kuu on 29 asteessa aina noin 2,5 vuorokauden välein. Hetkittäin kartan herkät akselit voivat tulla kriittiseen 29 asteeseen. Nämä ”hetken kartat” ovat olleet kiinnostavaa tutkittavaa ja erityisesti niissä olen tehnyt runsaasti havaintoja asioiden toimimattomuudesta. Asiat eivät johda mihinkään tai ne palautuvat uudelleen takaisin käsiteltäväksi. Tapahtuman kulussa voi ilmetä suuria muutoksia. Luvassa voi olla pettymyksiä, yllättäviä käänteitä, jotakin puuttuu, asiat eivät etene. On kriittinen hetki, fyysisiä loukkaantumisia voi tapahtua. Astrologi voi saada kiireisen soiton, soittajalla voi olla hätä tai jopa paniikki ja hetken kartan viisarit osoittavat kriittistä astetta. Jos kartan muut ”henkilökohtaiset” planeetat ovat tulleet hetken kartan 29 asteeseen, niin uudet aloitukset eivät tahdo ottaa tulta alleen, jotakin puuttuu tai asia palautuu takaisin. Asia on käymistilassa ja se vaatii pitempiaikaista työstämistä. Jos uusi hanke tai aloitus on tärkeä, niin suosittelen uuden aloitushetken valintaa ilman kriittistä astetta ja hanke saa suotuisammat toiminta mahdollisuudet, ellei kartalla sitten ole muita esteitä.
Myös kaikkein hitaimmilla taivaan kulkijoilla on sanottavansa, hetken kartoilla niiden osumista herkille pisteille on hyvä seurata ja olla tietoinen hetken huteruudesta.
Hetkenkarttoja historiasta:
Titanicin vesillelasku 1911: Uranus 29 Kaurista
Edward Smith Titanicin kapteeni: Venus 29 Kauriissa.
Fukushima Japani: 22.7.2009 klo 11:33:36 samalla vuosisadan pisin auringonpimennys (Aurinko ja Kuu
29astetta) Ravun 29 asteessa.
Japanin tsunami 11.3.2011 (Sendaissa yli 10metriset aallot) Uranus oli Kalojen 29astetta ja Neptunus oli
Vesimiehen 29 asteessa.
Astrologista rohtoa?
Koska syntymäkartan 29 asteen haasteet toistuvat tutulla tavalla niin katse kannattaa kiinnittää aikaisempiin kriiseihin ja siellä esiin nousseisiin epäkohtiin ja tehdä erityisesti ennakoivaa työtä! Aktiivi vuonna voit oppia itsestäsi merkittäviä asioita ja tätä viisautta on hyvä käyttää avuksi tuleviin 29 asteen koitoksiin. Haastavan ajan tullen ole valmis koviin ponnisteluihin saadaksesi asiasi toimimaan tai paremmalle tolalle. Energian keskittäminen asiaan joka muhii, odottaa päätöstä joka johtaa ylitykseen ja hyppyyn uutta tuntematonta päin. Aktivoitunut aste herättää tarpeen ottaa riskejä, kokeilla ja luoda. Aika tuntuu vaativan kekseliäisyyttä selvitä ajan vaateista kohtuullisesti.
Lue lisää Tarja Karlsson

Julkaissut suomenammattiastrologit

Suomen Ammattiastrologit ry on suomalaisten ammattiastrologien perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tiedottaa astrologiasta yleisölle ja medialle. Yhdistyksen jäsenet antavat laadukasta astrologista palvelua asiakkailleen. Suomen Ammattiastrologit ry on ammattiastrologien etujärjestö, joka haluaa parantaa astrologien toimintaedellytyksiä Suomessa. Kollegojen kanssa voi keskustella luottamuksella ammatinharjoittamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: