Astrologin vastaanotolla – Elina Haapanen

Astrologin vastaanotolla    
Työssäni astrologina olen pannut merkille, että asiakkaat ovat usein vastaanotolle tullessaan epätietoisia siitä, mistä aiheista astrologi voi tarjota perusteltua informaatiota. Yleisin harhakäsitys liittyy astrologian käsittämiseen ennustamismenetelmänä, mitä se kuitenkaan ei ole. Astrologi tutkii eri ajanjaksojen tarjoamia haasteita ja mahdollisuuksia, mutta mitään varmaa tulevasta ei voi tietää, vaikka ihminen on sellaista halunnut ja yrittänyt kautta aikojen. Suurempi anti astrologialla on itsetuntemuksen syventäjänä, ja ihmisen pohtiessa toimintaansa, vaikuttimiaan ja suuntaa elämälleen.  Tässä mielessä astrologinen symbolikieli voi peilata ihmisen kokemusmaailmaa monitahoisesti minkä tahansa elämänalueen suhteen.
Riippuu toki astrologista, mihin astrologian monista osa-alueista hän on erikoistunut, mutta yleisesti ottaen astrologi voi perustellusti tulkita ja keskustella asiakkaan kanssa seuraavista aiheista:
Itsetuntemus 
Syntymähetken perusteella laadittu kartta kuvaa monipuolisesti temperamenttia, luonteen eri laatuja sekä niitä kehitystehtäviä, joiden kanssa joudumme työskentelemään kokeaksemme elämämme mielekkääksi. Astrologinen tieto voi auttaa tunnistamaan ja hyväksymään itsessä olevia puolia, jotka ovat ennen olleet tietoisuudelta pimennossa. Jossain määrin on myös mahdollista jalostaa niitä keskeneräisiä ominaisuuksia, jotka on tuotu tietoisiksi. 
Myönteisessä mielessä astrologinen tieto antaa mahdollisuuden juurtua syvemmin omaan itseen sellaisena kuin on.  Aurinko-Oinaan ei ole tarkoitus muuntua Aurinko-Kalaksi tai  Kuu-Skorpionin Kuu-Jousimieheksi, vaan jokainen on parhaimmillaan omana itsenään –  kun toteuttaa oman karttansa merkki- ja huonesijoituksia iloiten omasta yksilöllisyydestään.
Syntymäkartta tarjoaa niin laajan tietopankin, ettei sitä voi kahlata kerralla kattavasti lävitse. Paremminkin se toimii syvenevänä itsetutkiskelun peilinä, jonka äärelle voi palata aina uudesta näkökulmasta, tarkastelemaan sitä tilannetta, joka on käsillä.
Tulevien haasteiden ja mahdollisuuksien ennakointi
Astrologian kielellä puhutaan transiiteista, jotka tarkoittavat planeettojen liikkeen merkistä toiseen tekemiä kontakteja syntymäkartan planeettasijainteihin. Kyse on herkkyyskausista, jolloin elämä kutsuu meitä keskittämään voimavarojamme tietyille elämänalueille. Joskus on aika keskittyä kotiin ja perheeseen, toisena ajanjaksona on enemmän aikaa omalle itselle ja harrastuksille, joskus taas on suotuisinta opiskella tai rakentaa uraa. 
Toki nämä herkkyyskaudet myös lomittuvat toisiinsa, sillä yhtä aikaa on jatkuvasti meneillään monenlaisia transiitteja. Tutkimalla ajanjaksojen teemoja astrologin kanssa voi hahmottaa elämänkulun suurempia kokonaisuuksia, mikä usein auttaa jäsentämään asioita selkeästi, rauhoittaa mieltä ja antaa ymmärrystä vaikeiden ajanjaksojen ohimenevyydestä.
Tulevia ajanjaksoja voidaan tarkastella myös muiden tekniikoiden, esimerkiksi progressioiden ja auringonpaluukarttojen avulla. Kaikki astrologit eivät ole perehtyneet eri menetelmiin yhtä perusteellisesti, vaan suosivat jotain näistä.
Ihmissuhteiden ymmärtäminen
Kahden tai useamman ihmisen syntymäkarttoja vertailemalla saa tietoa ihmissuhteissa vaikuttavasta dynamiikasta, sekä suhteen vahvuuksista että haasteellisista puolista. Etenkin haasteiden tarkastelu on hedelmällistä, koska niitä emme voi välttää.  Esimerkiksi Merkuriusten hankalat aspektit karttojen välillä merkitsevät väärinkäsityksiä ja eriäviä mielipiteitä. Karttoja vertaillessa voi ymmärtää, ettei kumppani ole tahallaan hankala, vaan hän viestii itselleen ominaisella tavalla, joka on erilainen kuin itsellemme luontevin tapa. Kun tulemme tietoisemmaksi omista ja toisen ominaisuuksista, on helpompi olla myötätuntoinen ja hyväntahtoisesti rakentaa siltaa kahden erilaisen toimintatyylin välille. Karttavertailun menetelmiä ovat synastria, joissa kahden ihmisen karttaa vertaillaan toisiinsa erillisinä karttoina ja kompositio, jossa kaksi karttaa yhdistetään yhdeksi.
Hankkeiden onnistunut ajoitus
Astrologisen kartan voi laatia lähes minkä tahansa asian aloittamishetkelle. Hankkeita, joiden ajoitusta voi suunnitella astrologin avustuksella, ovat esimerkiksi häät, talokaupat tai yrityksen perustaminen. On mahdollista ottaa huomioon useampia astrologisia tekijöitä, jotka ovat suotuisia kyseessä olevan asian aloittamiselle ja sen koko elinkaarelle. 
Suotuisten maantieteellisten alueiden kartoitus
Astrokartografia on astrologian sovellutus, jonka avulla voidaan tutkia, miltä tuntuu asua tai oleskella eri puolilla maailmaa. Toiset paikat ovat suotuisampia opiskeluun ja työntekoon, toiset huvitteluun tai romantiikkaan. Joillakin paikkakunnilla koemme törmäävämme jatkuviin vastoinkäymisiin.  Näitä tietoja voi hyödyntää esimerkiksi, jos suunnittelee muuttoa tai matkaa kauemmaksi. 
Elina Haapanen, YTM, ammattiastrologit ry:n jäsen

Julkaissut suomenammattiastrologit

Suomen Ammattiastrologit ry on suomalaisten ammattiastrologien perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tiedottaa astrologiasta yleisölle ja medialle. Yhdistyksen jäsenet antavat laadukasta astrologista palvelua asiakkailleen. Suomen Ammattiastrologit ry on ammattiastrologien etujärjestö, joka haluaa parantaa astrologien toimintaedellytyksiä Suomessa. Kollegojen kanssa voi keskustella luottamuksella ammatinharjoittamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: