Glastonbury och den nya astrologiska skolan MISPA

Det var på hösten 2015 jag började mina studier vid MISPA School of Psycholocigal Astrology i London. Detta är en ny skola för dem som är intresserade av att fullborda en astrologisk examen online. Det ena ledde dock till det andra, och 2016 på hösten fick jag som en av två ett stipendium för att delta i den årliga konferansen som The Astrological Association håller varje år, och har gjort de senaste 49 åren. Att få uppleva det digra utbudet av föreläsningar från de bästa astrologerna i världen gav verkligen mersmak. Jag visste att jag skulle återvända.

Från att ha studerat astrologi sedan 1997 mest genom egen läsning och kurser hållna av astrolog Maija Urmas, tog utbildningen astrologin till en helt ny nivå. Som Pol Mag i Utvecklingspsykologi passade föreläsningarna baserade på Jungs psykologi utmärkt. Att dessutom ha möjlighet att nätverka med likasinnade och närvara vid en konferens med ett otroligt fint utbud av föreläsande astrologer från hela världen blev minst sagt inspirerande! Jag visste då att jag hade träffat personer som kommer att följa med mej på min professionella astrologiska resa.
Så i maj 2017 beslöt vår egen lilla astrologiska grupp av studenter att träffas igen, denna gån i Glastonbury i Västra England. Planeringen pågick månader på förhand och det var en hel del förberedelser eftersom vi är utspridda över världen, allt från Canada till Finland.
Jag åkte till Bristol där jag träffade en av mina studiekamrater och hade ett dygn på mej att landa tillsammans med henne. Efter detta tog vi oss ut till ett fantastiskt fint hus i staden där vi alla hade våra egna rum och möjlighet till att umgås och skulle ha det flera dagar framöver.

På programmet fanns även en dagsutflykt till Glastonbury, en liten stad söder om Bristol som är känd för att vara en mystisk plats i England. Invävd i sägnerna om king Arthur och Avalon- som sägs ha funnits där, är staden en turistattraktion. För en astrolog eller en person intresserad av det spirituella är staden en ren guldgruva, fylld med bokhandlar med astrologiskt och spirituellt material och trevliga kafeer och restauranger. Här hittar man även sån litteratur som inte längre finns tillgänglig på marknaden. Den legendariska kullen Tor, kallad Glastonbury Tor, med sin ruin var dagens andra mål, och vi gick från staden upp på kullen för att se en fantastisk utsikt och för att begrunda historien bakom Tor.

Nedanför något undangömd fanns det två naturliga källor där vattnet sägs vara helande. Den ena källan består av sött vatten och den andra av järnhaltigt så de representerar det maskulina och feminina. Jag rekommenderar starkt ett besök till dessa källor, och även den mystiska grottan under dem, inspirerad av urgammal keltisk tradition.

Nästa år blir det kanske Chicago och år 2018s konferens – United Astrology Conference!

Julkaissut suomenammattiastrologit

Suomen Ammattiastrologit ry on suomalaisten ammattiastrologien perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tiedottaa astrologiasta yleisölle ja medialle. Yhdistyksen jäsenet antavat laadukasta astrologista palvelua asiakkailleen. Suomen Ammattiastrologit ry on ammattiastrologien etujärjestö, joka haluaa parantaa astrologien toimintaedellytyksiä Suomessa. Kollegojen kanssa voi keskustella luottamuksella ammatinharjoittamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: