Hälsningar från Barcelona!

Som resande i Spanien råkade jag se att det finns en Huber Astrologiskola i Barcelona och tog kontakt till den. Spanien har en väldigt lång historia i astrologin och även Bruno Hubers metoder har för mej varit speciellt intressanta med tanke på att de var början till hela den psykologiska astrologiskolan.

Jag fick ett snabbt svar och en inbjudan till att träffa skolans grundare Rosa Sole´Gubianes nu 66 år gammal. Det var en av de få regniga dagarna i Barcelona då jag tog mej till Escuela Huber de Astrologia som ligger mitt i staden. I dörren möttes jag av Sole´som vänligt hälsade mej välkommen. Att hon är en upptagen person blev ganska fort klart eftersom hon hade ganska många telefonsamtal att ta under vårt möte. Väggarna pryddes av diverse astrologiska plancher och bokutbudet var digert.

Skolan består av sex lärare som både jobbar terapeutiskt med klienter och som undervisar i respektive astrologiska ämnen. Sole´själv är docent i psykologi samt har översatt Hubers böcker till spanska. Skolans personal har en bred akademisk utbildning, psykolger, ekonomer, professorer osv.  . En mångsidighet som enligt Sole´passar astrologiska studier. De har regelbundet kurser och klienter. Skolan har funnits redan i 25 år och är långt ifrån den enda skolan i Spanien. Sole´berättar om tiden då hon åkte till Storbritannien för att studera och betonar att hon redan i detta skede var utbildad spansk astrolog. Och hon prisar den Brittiska utbildningen trots att den skiljer sej endel från hennes egen.

Så hur blev det Hubers skola? Det finns en ganska lång berättelse bakom. Den brittiska psykologiska skolan gick vidare från Bruno Hubers lära till att satsa på Jung emedan Sole´även ville behålla det Assignoliska arvet, d.v.s betoningen på de yttre planeternas funktion i kartan, och hon får min födelsedata och gör tre olika kartor som vi sedan diskuterar. Det är Radix – kartan, månknutkartan och Hubers egen specialitet, planetenergi kartan som tydligen fungerar bäst med Koch hussystemet. Dessa tre baserar sej på den ursprungliga Huber metoden som influerats både av Jung, Freud och Assagioli.

Det finns helt klart många intressanta vinklar som Bruno Hubers system erbjuder den psykologiska astrologin. Jag blir faktiskt lite förvånad över med vilken snabbhet Sole´kan  peka på psykologiska processer i mina egna kartor. Vi har trots allt inte känt varandra mer än några minuter och hon vet absolut ingenting om mej som person. Blir verkligen sugen på att gå en utbildning med Sole´ och hennes efterföljare!

Vi diskuterar astrologin i Norden idag,  i Storbritannien, utbildningar via nätet och hur astrologins popularitet ökar och minskar som en annan modefluga. Vad är det som inspirerar de unga idag? Men Sole´är inte orolig. En så gammal visdom som astrologin kommer inte att dö ut i första taget. Det finns det redan bevis för. Se bara på Spanien!

Hon tar avsked genom att ge mej diverse material och vackra handmålade kort. Och önskar mej välkommen närhelst jag har vägarna förbi. Och vi skall höras. Och det är med en bra känsla jag lämnar den Hubertska skolan. Kanske lite mer upplyst. Det kan hända att jag kommer tillbaka.

Julkaissut suomenammattiastrologit

Suomen Ammattiastrologit ry on suomalaisten ammattiastrologien perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tiedottaa astrologiasta yleisölle ja medialle. Yhdistyksen jäsenet antavat laadukasta astrologista palvelua asiakkailleen. Suomen Ammattiastrologit ry on ammattiastrologien etujärjestö, joka haluaa parantaa astrologien toimintaedellytyksiä Suomessa. Kollegojen kanssa voi keskustella luottamuksella ammatinharjoittamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: