Astrologia, julkisuus ja vastuu

Astrologeina olemme kollektiivisesti vastuussa ammattinimikkeestä ja miten esitämme astrologiaamme esim. verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Astrologiassa on erilaisia koulukuntia, mikä tarkoittaa että eri astrologeilla on omat painotuksensa harjoittaessaan astrologiaa. Siksi on hyvä käydä eri astrologeilla saadakseen monenlaisia näkemyksiä ja tulkintoja. Eettisesti työskentelevä astrologi kunnioittaa asiakkaan mielipidettä ja elämänkatsomusta, vaikka se eroaisi omastaan. Astrologeilla on erilaisia ihmis- ja maailmankuvia, ja astrologinen tulkinta heijastelee aina myös astrologin todellisuuskäsitystä. Astrologian harjoittajana pyrimme kuitenkin palvelemaan asiakkaittamme heidän omista lähtökohdistaan ja tarpeistaan käsin, ja tarjoamaan ensisijaisesti astrologisia palveluita.

Suomen ammattiastrologien jäsenet ovat sitoutuneet noudattamaan yhdistyksen eettisiä periaatteita (2009), joiden mukaan astrologit pyrkivät tukemaan astrologian tutkimusta ja ylläpitämään  korkeatasoista keskustelua astrologiasta julkisuudessa. Astrologin toiminnan tulee olla vilpitöntä ja vastuuntuntoista. Astrologin tavoitteena on asiakkaan hyvinvointi ja hänen toimintaansa ohjaa pyrkimys ymmärtää asiakkaan arvomaailmaa, tapoja ja tarpeita. Mikäli astrologin johtopäätökset perustuvat johonkin muuhun kuin astrologiseen karttaan, joka on laskettu määrätylle maantieteelliselle paikalle, vuodelle, kuukaudelle, päivälle, tunnille ja minuutille, astrologi ilmoittaa tämän asiakkaalle. Astrologin markkinointi on luonteeltaan tiedottavaa ja ylisanoja välttävää.

Astrologit tukevat toisiaan työssään ja ammatillisessa kehittymisessä eri lähestymistavoista ja näkemyksistä huolimatta. Mikäli he havaitsevat astrologian vääristelyä ja väärinkäyttöä, he ilmoittavat siitä suoraan niille jotka ovat toimista vastuussa tai mahdollisimman yksityiskohtaisesti Suomen Ammattiastrologit ry:lle. Saadessamme jäsenistöön kuuluvan astrologianharjoittamista koskevan huolestuneen yhteydenoton käsittelemme asiaa yhdistyksen johtokunnassa ja tarvittaessa koko jäsenistön kesken. Tavoitteenamme on, että jäsenistömme edistää korkealaatuista ja vastuullista astrologista keskustelua julkisuudessa.


Suomen Ammattiastrologit ry:n johtokunta

Julkaissut suomenammattiastrologit

Suomen Ammattiastrologit ry on suomalaisten ammattiastrologien perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tiedottaa astrologiasta yleisölle ja medialle. Yhdistyksen jäsenet antavat laadukasta astrologista palvelua asiakkailleen. Suomen Ammattiastrologit ry on ammattiastrologien etujärjestö, joka haluaa parantaa astrologien toimintaedellytyksiä Suomessa. Kollegojen kanssa voi keskustella luottamuksella ammatinharjoittamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: