Mitä astrologia on?

Astrologia on analoginen ja semioottinen käsitejärjestelmä mm. minuuden ymmärtämiseen. Se ei ole ennustamista vaan pikemminkin todennäköisyyksien ja mahdollisuuksien kartoittamiseen tähtäävä merkkisysteemi, jota arkiajattelussa voisi nimittää myös kieleksi. Joku puhuu suomea ja englantia, joku toinen taas suomea ja astrologiaa. Astrologia symbolisena kielenä on opiskeltava kuten mikä tahansa kieli, jossa käsitejärjestelmän säännöt ohjaavat opiskelua. Kielen oppiminen vaatii vuosia kestävän kärsivällisen kiinnostuksen ja paneutumisen asiaan. Vasta tämän opiskelun seurauksena kyetään onnistuneisiin astrologisiin tulkintoihin.  
Astrologisen tähtikartan laatiminen perustuu astronomisesti kevätpäivän tasauksen suhteen laskettuihin planeetta-asemiin, ja kartan tulkinta perustuu yli 2000 vuoden kokemukseen planeetta-asemien merkityksestä 
Astrologian johtoteema on itsetuntemusta parantava tutkimusjärjestelmä, joka auttaa ymmärtämään yksilön ja ympäristön välistä vuorovaikutusta. Itsetuntemus lisää yksilön ja hänen toimintojensa mielekkyyttä, mikä antaa ihmiselle itseluottamusta, rohkeutta jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Sen avulla ihminen voi oppia paremmin tuntemaan itsensä ja läheisensä. Astrologi pyrkii näkemään ihmisen kokonaisuutena kaikkine erikoispiirteineen. Yksilöllisen tulkinnan perustana käytetään navigointiperiaatteella laadittua syntymähetken tähtikarttaa, jonka laskemiseksi tarvitaan päivämäärän lisäksi tarkka kellonaika ja tapahtumapaikan maantietelliset koordinaatit. Astrologiassa huomioidaan myöskin aina ihmisen taustatekijöiden vaikutukset yksilön kehitykseen. Näitä ovat perintötekijät ja kasvuympäristö sekä vallitsevat yhteiskunnalliset olosuhteet.Tärkeää on tiedostaa, missä määrin ihminen voi ja kykenee käyttämään omaa tahtoaan elämänpolkunsa muokkaajana. On selvää, että samanlainen tähtikartta Iranissa ja Suomessa syntyneillä naisilla ei johda samanlaiseen itsetoteutukseen. 
Astrologia ei ole ennustamista – fatalistinen kohtalonoppi – vaikka se sellaiseksi usein onkin aiemmin mielletty. Nykyaika vaatii kykyä kehittyä. Ajan haasteena on ulkoapäin tapahtuvan yhteiskunnallisen ohjauksen väheneminen, mikä vaatii yksilöltä enemmän, ehkä läpi elämän jatkuvaa opiskelua, jonka tarkoituksena on löytää henkilön ainutlaatuiset mahdollisuudet ja piilevät kyvyt. Niitä yksilö tarvitsee pärjätäkseen elämässä, ihmissuhteissa ja myös kiristyvillä työmarkkinoilla. Astrologia on valmennusta, jossa etsitään kustakin ihmisestä hänen parhaat puolensa ja kannustetaan kehittämään näitä elämän aikana. 
Tulevaisuuden kartoittaminen astrologiassa merkitsee lähinnä yksilöllisten mahdollisuuksien tarkastelua. Astrologiassa puhutaankin pikemminkin tietyn ajankohdan tunnelmista kuin esimerkiksi konkreettisista tapahtumista tulevaisuudessa. Tai sitten esitetään eri tasojen mahdollisia konkreettisia tapahtumia. Astrologi ei voi kohtalonomaisesti ennustaa kenellekään, eikä varsinkaan selkeästi kielteisiä tapahtumia. Ihmisestä itsestään riippuu, tarttuuko hän tarjoutuviin tilaisuuksiin vai ei. Astrologia on siten parhaimmillaan itsekasvatuksellinen väline, joka kannustaa ihmistä oikeanlaatuiseen kasvun paikkojen kohtaamiseen ja positiiviseen ajatteluun omista mahdollisuuksistaan. 
Lähes jokaiselle tutut lehtihoroskoopit eivät ole astrologiaa sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä ne raapaisevat vain pintaa, joissa yksilölliset piirteet on jaettu 12:een karkeaan aurinkomerkki – kuvaukseen. Lehtihoroskoopit ovat uusi keksintö, ne syntyivät Lontoossa 1930 London Daily Expressin aloitteesta. Horoskoopit eli aurinkomerkkiastrologia on kuitenkin helpoimmin kaupallisesti tuotteistettavissa oleva astrologian alue.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: